Arabeasca

Ma’amul

Fursecuri orientale, aromate cu apa de flori de portocal si apa de trandafir, umplute cu o crema de curmale si nuci. Traditional Ma’amul se modeleaza cu ajutorul unor prese speciale, dar se pot face si fara aceste forme, fursecurile vor fi la fel de delicioase.

Intr-un bol, combinam faina, grisul, sarea si 40 gr de zahar alb. Adaugam untul taiat bucati si il incorporam in aluat cu ajutorul degetelor, pana cand obtinem o textura asemanatoare cu cea a pesmetului. Amestecam 2 linguri de apa de flori de portocal, o lingura de apa de trandafir, 0.5 lingura de apa rece si turnam peste ingredientele uscate. Framantam timp de 3-4 minute, pana cand aluatul este o

Ma'amul


Portii

25

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 40 gr faina alba

  • 350 gr gris fin din grau dur

  • 180 gr unt

  • 3 linguri apa de flori de portocal

  • 1.5 linguri apa de trandafir

  • 0.5 lingura apa

  • 85 gr zahar alb

  • 230 gr miez de nuca

  • 50 gr curmale deshidratate fara samburi

  • 1 lingurita scortisoara macinata

  • 1 lingura zahar pudra

  • praf de sare

Mod de preparare

  • Intr-un bol, combinam faina, grisul, sarea si 40 gr de zahar alb. Adaugam untul taiat bucati si il incorporam in aluat cu ajutorul degetelor, pana cand obtinem o textura asemanatoare cu cea a pesmetului. Amestecam 2 linguri de apa de flori de portocal, o lingura de apa de trandafir, 0.5 lingura de apa rece si turnam peste ingredientele uscate. Framantam timp de 3-4 minute, pana cand aluatul este omogen si are o textura fina. Acoperim si lasam la temperatura camerei pentru 30 de minute.
  • In bolul robotului de bucatarie, procesam curmalele taiate bucati cu miezul de nuca, 45 gr de zahar alb, o lingura de apa de flori de portocal, 0.5 linguri de apa de trandafir si scortisoara, pana cand obtinem o pasta omogena.
  • Incingem cuptorul la 175°C si pregatim o tava cu hartie de copt.
  • Impartim aluatul si umplutura in 25 de bucati.
  • Intindem fiecare bucata de aluat in palma si facem o adancitura in care punem umplutura. Sigilam marginile si ii dam o forma de bila. In cazul in care aveti o forma speciala, se pune bila umpluta in forma si se preseaza.
  • Asezam fursecurile in tava de copt si coacem timp de 18-20 de minute, pana cand marginile sunt doar usor rumenite.
  • Transferam fursecurile pe gratarul de racire. Lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.

Share