Bucataria orientala

Maamoul BiFistok

Biscuiti orientali din gris de grau dur si faina alba, umpluti cu o pasta de fistic, cardamom si apa de flori de portocal. Traditional, biscuitii se modeleaza cu ajutorul unor forme speciale, dar acelasi rezultat se obtine si fara aceste forme.

Intr-un bol, combinam grisul cu untul clarifiat, apa rece si 1.5 linguri de apa de flori de portocal. Acoperim bolul si lasam grisul sa se hidrateze timp de 1-1.30 ore.. Intre timp, pregatim umplutura. Punem in robot fisticul curatat de coaja, 20 gr de zahar alb, 2 linguri de apa de flori de portocal si semintele de cardamom. Procesam, pana cand obtinem o pasta cu o textura grosiera.. Dupa ce gris

Maamoul BiFistok


Portii

8

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 400 gr gris fin din grau dur

  • 40 gr faina alba

  • 200 gr unt clarifiat

  • 0.5 lingura ulei de floarea soarelui

  • 2 gr drojdie uscata

  • 3.5 linguri apa de flori de portocal

  • 1 lingura apa rece

  • 200 gr fistic crud

  • 40 gr zahar alb

  • 1 lingurita seminte de cardamom

  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

  • Intr-un bol, combinam grisul cu untul clarifiat, apa rece si 1.5 linguri de apa de flori de portocal. Acoperim bolul si lasam grisul sa se hidrateze timp de 1-1.30 ore.
  • Intre timp, pregatim umplutura. Punem in robot fisticul curatat de coaja, 20 gr de zahar alb, 2 linguri de apa de flori de portocal si semintele de cardamom. Procesam, pana cand obtinem o pasta cu o textura grosiera.
  • Dupa ce grisul s-a hidratat, adaugam faina, drojdia instant, ulei si restul de zahar alb. Framantam, pana cand obtinem un aluat omogen. Acoperim bolul si lasam la dospit pentru 40-45 de minute.
  • Incalzim cuptorul la 175°C si pregatim 2 tavi cu hartie de copt sau plasa de silicon.
  • Luam cate o bucata de aluat in mana si facem o adancitura, in care punem umplutura. Sigilam marginile si dam o forma de bila sau o forma alungita. In cazul in care aveti o forma speciala, se pune aluatul in forma si se preseaza.
  • Transferam biscuitii pe tava si ii coacem timp de 18 minute sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca.
  • Scoatem biscuitii pe gratarul de racire. Lasam sa se raceasca, apoi ii pudram cu zahar pudra.

Share