Diverse

Lușcoș ca-n Ardeal

Ciorba aceasta de varza este pe placul sotului meu . Daca vreau sa ma pun bine cu el ,repede-repede pun de un lușcoș . Luscosul se face obligatoriu cu carne cu sorici , sau si mai bine cu ,, adidasi,, de porc daca ai , sa aiba si putin gust de afumatura in plus . Fiind o mancare de provenienta ungureasca musai trebuie si poprikă -boia rosie de ardei . La final zeama sa fie mai scazuta nu foarte multa .Bineinteles face parte din colectia , ciorbe rapide !!!

Portionati carnea si o puneti la prajit .

Spalati si curatati legumele din timp .

Taiati morcovul , ceapa si ardeiul cuburisi puneti peste carne la calit .

Adugati boiaua si pasta de ardei , amestecati si rapid turnati aprox.3 l apa .

Se pune varza taiata fideluta , mirodeniile (cimbru , marar , foi dafin ).

Sarati si puneti si slaninuta taiata feliute-ac

Lușcoș ca-n Ardeal


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 1 varza mica

  • 500 gr carne porc cu șoric

  • 200 gr slanina afumata

  • 1 ceapa

  • 1 morcov

  • 1 ardei rosu

  • 1 foaie dafin

  • 1 pahar bulion rosii

  • 1 lingura pasta ardei rosii

  • 1 lingurita paprika rosie iute

  • 2 linguri faina alba

  • 1 lingura cimbru, patrunjel si marar tocate

  • 100 ml ulei

  • sare

  • smantana, otet mere -optional

Mod de preparare

  • Portionati carnea si o puneti la prajit .

    Spalati si curatati legumele din timp .

    Taiati morcovul , ceapa si ardeiul cuburisi puneti peste carne la calit .

    Adugati boiaua si pasta de ardei , amestecati si rapid turnati aprox.3 l apa .

    Se pune varza taiata fideluta , mirodeniile (cimbru , marar , foi dafin ).

    Sarati si puneti si slaninuta taiata feliute-acordeon .

    Fierbeti 15 min. nu prea mult varza sa nu se inmoaie prea tare .

    Amestecati bulionul cu faina alba si putina apa , turnati in oala cu ciorba .

    Presarati patrunjel verde si lușcoșul este gata .

Share