Ciorbe/supe

Luscos ca-n Ardeal

Portionati carnea si o puneti la prajit .Spalati si curatati legumele din timp .Taiati morcovul, ceapa si ardeiul cuburisi puneti peste carne la calit .Adugati boiaua si pasta de ardei, amestecati si rapid turnati aprox.3 l apa .Se pune varza taiata fideluta, mirodeniile (cimbru, marar, foi dafin ).Sarati si puneti si slaninuta taiata feliute-acordeon .Fierbeti 15 min. nu prea mult varza sa nu se inmoaie prea tare .Amestecati bulionul cu faina alba si putina apa, turnati in oala cu ciorba .Presarati patrunjel verde si luscosul este gata .

Optional se poate servi si smantana . Daca se doreste a fi mai consistent la fierbere se pun si 2 linguri de orez . Cine doreste mai acrisor gustul poate acri cu putin otet de mere .

Ciorba aceasta de varza este pe placul sotului meu . Daca vreau sa ma pun bine cu el,repede-repede pun de un luscos . Luscosul se face obligatoriu cu carne cu sorici, sau si mai bine cu,, adidasi,, de porc daca ai, sa aiba si putin gust de afumatura in plus . Fiind o mancare de provenienta ungureasca musai trebuie si poprika -boia rosie de ardei . La final zeama sa fie mai scazuta nu foarte mul

Luscos ca-n Ardeal

Ingrediente

  • 1 varza mica 500 gr carne porc cu soric 200 gr slanina afumata 1 ceapa 1 morcov 1 ardei rosu 1 foaie dafin 1 pahar bulion rosii 1 lingura pasta ardei rosii 1 lingurita paprika rosie iute 2 linguri faina alba 1 lingura cimbru, patrunjel si marar tocate 100 ml ulei sare smantana, otet mere -optional

Mod de preparare

  • Ciorba aceasta de varza este pe placul sotului meu . Daca vreau sa ma pun bine cu el,repede-repede pun de un luscos . Luscosul se face obligatoriu cu carne cu sorici, sau si mai bine cu,, adidasi,, de porc daca ai, sa aiba si putin gust de afumatura in plus . Fiind o mancare de provenienta ungureasca musai trebuie si poprika -boia rosie de ardei . La final zeama sa fie mai scazuta nu foarte multa .Bineinteles face parte din colectia, ciorbe rapide !!!

Share