Mancaruri cu carne

Lucskos sau varza cu carne

Asa simpla si nesofisticata cum e, este una din retetele mele preferate. Zilele trecute mi s-a facut dor ….si iata rezultatul. Eu prefer la aceasta rețeta varza de vara, care nu e așa indesata…greu de găsit acuma 🙂 aici am cumpărat ceva care se cheamă Spitzkohl…si se potriveste de minune.

Am pus la fiert intr-oala incapatoare carnea in aprox 1, 5 l de apa. Am lasat sa fiarba la foc mic. Am indepartat spuma ce s-a  format la fierbere. Cand a fiert carnea pe jumătate, am adaugat varza taiata bucati, si am mai pus apa, cat sa acopere varza. Am fiert totul impreuna pana s-a inmuiat varza, am adugat sare, marar si cinbru. Daca va deranjeaza frunzele puteti pune si o tulpina de

Lucskos sau varza cu carne


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 g de pulpa de porc taiata cubulete

  • o varza

  • 100 ml de smantana

  • o lingura de faina

  • o lingura de marar tocat

  • o lingurita de cinbru tocat

  • sare dupa gust

Mod de preparare

  • Am pus la fiert intr-oala incapatoare carnea in aprox 1, 5 l de apa. Am lasat sa fiarba la foc mic. Am indepartat spuma ce s-a  format la fierbere. Cand a fiert carnea pe jumătate, am adaugat varza taiata bucati, si am mai pus apa, cat sa acopere varza. Am fiert totul impreuna pana s-a inmuiat varza, am adugat sare, marar si cinbru. Daca va deranjeaza frunzele puteti pune si o tulpina de marar uscata care o îndepărtați la sfârșit. Am amestecat o lingura de faina cu 100 g de smantana groasa si am mai dat un clocot.  

Share