Dulciuri

Loukoumades

Este un desert foarte apreciat in grecia, exista patiserii-cofetarii in care se vinde doar acest desert, cu miere sau cu nutella si tot timpul sunt pline, nu se gaseste masa sa te asezi, dar bineinteles ptr acei care incearca sa slabeasca sau tin un regim alimentar mai strict, nu prea e indicat! Si eu am grija la ce mananc dar uneori nu strica sa gust si eu putin, chiar daca e seara! Asa ca le-am promis la ale mele fetite ceva dulce, si cum cea mica imi tuseste mult zilele astea si nu reusesc sa o fac sa manance miere (care e un antiinflamator foarte bun, calmeaza tusea) am zis sa fac acest desert care e plin de miere!!!!!
Zis si facut!

Dizolvam drojdia in putina apa calda. Punem faina si putina sare intr-un bol dupa care adaugam treptat drojdia si amestecam. Punem cam 250 ml apa calduta si amestecam pana devine o compozitie nici prea fluida dar nici groasa.

Acoperim bolul cu un prosop si lasam la cald cca 45 min. E gata cand vedem ca s-a umflat compozitia si face basici.

Incingem uleiul si apoi cu o lingura pu

Loukoumades


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 gr faina

  • 2 lingurite de drojdie uscata

  • sare

  • 2 lingurite scortisoara

  • ulei ptr prajit

  • 250 ml apa calduta

  • Miere de albine

Mod de preparare

  • Dizolvam drojdia in putina apa calda. Punem faina si putina sare intr-un bol dupa care adaugam treptat drojdia si amestecam. Punem cam 250 ml apa calduta si amestecam pana devine o compozitie nici prea fluida dar nici groasa.

    Acoperim bolul cu un prosop si lasam la cald cca 45 min. E gata cand vedem ca s-a umflat compozitia si face basici.

    Incingem uleiul si apoi cu o lingura punem din compozitie la prajit, e gata cand are o culoare aramie, scoatem gogoselele si punem pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta (servetele) ptr a disparea putin din ulei.

    Punem deasupra miere, pe fiecare gogoasa, si apoi presaram scortisoara.

     

     

Share