Mancaruri cu carne

Linte cu kaizer afumat

Luna trecuta am descoperit lintea. In fapt, tot Costel e “vinovatul”, pentru ca el mi-a comandat retete cu linte, care i-au facut lui cu ochiul prin reviste 😛
Nu regret ca am incercat, chiar mi-au placut retetele incercate 😉
Aceasta e doar una din ele…

   Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta  procedeul de cateva ori.  Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data 😀 

   Curatam legumele, le spalam si  le taiem rondele fine. ( eu le-am feliat  la robot  )  . 

   Feliem kaizerul.

 &nb

Linte cu kaizer afumat


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 250 g linte verde

  • 100 g kaizer afumat

  • 1 morcov mare

  • o ceapa

  • 2-3 catei de usturoi

  • o bucata de telina

  • o cutie cu rosii in bulion

  • 2 foi de dafin

  • cimbru

  • sare

  • piper

  • ulei pentru calit legumele

Mod de preparare

  •    Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta  procedeul de cateva ori.  Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data 😀 

       Curatam legumele, le spalam si  le taiem rondele fine. ( eu le-am feliat  la robot  )  . 

       Feliem kaizerul.

       Incingem putin ulei , in care vom cali legumele  cu putina sare, apoi adaugam kaizerul si lasam sa se rumeneasca putin si acesta.  Adaugam rosiile tocate marunt impreuna cu o cana cu apa si lasam sa fiarba inca 5 minute.   Scurgem bine lintea si o adaugam peste legume si kaizer , condimentam  cu piper,  cimbru maruntit ,  foi de dafin si lasam sa mai fiarba cca 30 minute, pana se inmoaie lintea si capata consistenta fasolei fierte.  Din cand in cand adaugam apa si mestecam ,  lintea marindu-si volumul foarte mult. 

       Oprim focul si potrivim de sare, apoi presaram marar verde.

       Servim fierbinte , cu muratura.

     

     

Share