Porc

Limba de porc cu masline

Am vazut reteta la prietenul nostru de pe bucataras.ro Motanlaoale.Mi-a facut pofta si mi-am propus sa fac si eu reteta.Recunosc ca gustam limba de porc doar cand parintii mei fac caltabos si imi placea dar nu am gatit limba in alt mod niciodata.
Pe aceasta cale ii multumesc lui Motanlaoale.A iesit ceva delicios si deabia astept sa mai fac.Am mai adaugat eu cateva ingrediente si vedeti ce a iesit.

Pentru inceput am pus la fiert in apa  limba dupa ce a fost spalata foarte bine.Dupa ce da cateva clocote se arunca apa si se spala cu apa calduta.

Se pune limba iar la fiert in apa cu sare.Se pune la fiert impreuna cu limba,o ceapa,morcovul,telina si foaia de dafin.Procesul de fierbere dureaza cca 2 ore la foc potrivit.Daca mai este nevoie adaugam apa in timpul fierberii.

Limba de porc cu masline


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 3 bucati limba de porc

  • 4 bucati ceapa uscata

  • o bucata de telina

  • un morcov

  • masline

  • o foaie de dafin

  • 100 ml bulion

  • 2 linguri pasta de ardei

  • sare

  • piper

  • ulei

  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

  • Pentru inceput am pus la fiert in apa  limba dupa ce a fost spalata foarte bine.Dupa ce da cateva clocote se arunca apa si se spala cu apa calduta.

    Se pune limba iar la fiert in apa cu sare.Se pune la fiert impreuna cu limba,o ceapa,morcovul,telina si foaia de dafin.Procesul de fierbere dureaza cca 2 ore la foc potrivit.Daca mai este nevoie adaugam apa in timpul fierberii.

    Maslinele se fierb si ele cateva clocote sa se desareze putin apoi se scurg de apa.

    Cand limba este fiarta avem grija sa scurgem supa intr-un vas.Legumele se pun separat intr-un alt vas si se paseaza cu blendarul adauganduse putin cate putin supa pana devine un sos mai subtire.

    Separat intr-o cratita pe aragaz se calesc cele trei cepe in ulei.Dupa ce se caleste cateva minute ceapa adaugam 2 linguri de pasta de ardei si putina supa in care a fiert limba.Lasam inca cateva minute sa fiarba.

    Intre timp curatam limba de pielita si grasimi si o taiem feliute.

    In cratita in care am calit ceapa adaugam sosul pasat de legume,limba taiata feliute,vinul si 100 ml bulion.

    Se lasa sa fiarba totul la foc mic.

    Cand ceapa e fiarta si totul devine un sos mai grosut se pun maslinele si se mai da cateva clocote.

    Se pune piper si daca mai este nevoie sare.

     

Share