Bauturi & Cocktailuri

Lichior de menta

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce le-am desprins de pe tulpina. Le lasam la zvantat, apoi umplem cu ele, cat putem de bine, recipientele de sticla ( de preferat borcane, pentru a putea scoate frunzele cu usurinta, cand extractul este gata )Adaugam alcool peste frunzele de menta, apasand cu o lingura, pentru scoaterea bulelor de aer. Alcoolul trebuie sa acopere in totalitate frunzele de menta. Acoperim recipientele si le lasam la macerat, la soare cca. 1-2 saptamani, timp in care lichidul devine verde, iar frunzele albicioase, casante.Apa cu zaharul se pun la fiert, preparand un sirop de zahar in care adaugam si cateva cuisoare ( 6-8 bucati ) . Peste acest sirop turnam extractul de menta strecurat, agitam totul bine si punem lichiorul astfel obtinut in sticle pe care le capsam si le pastram in camara/ beci/frigider.Este o bautura excelenta, pe care eu o consider chiar ELIXIR :X

2 portii inseamna 2 sticle de 700 ml.

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Cristinei ( Panacris :-* ) . *** Este cel mai bun lichior posibil si nu cred ca spun asta doar pentru ca-i facut de mine 😛 :))))

Lichior de menta

Ingrediente

  • frunze proaspete de menta ( cat de multe, pentru ca extractul sa fie cat mai concentrat ) 1 litru alcool de 96 % concentratie alcoolica 600 g de zahar 300 ml apa 6-8 bucati de cuisoare

Mod de preparare

  • Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Cristinei ( Panacris :-* ) . *** Este cel mai bun lichior posibil si nu cred ca spun asta doar pentru ca-i facut de mine 😛 :))))

Share