Vegana

Lasagna vegana

Lasagna vegana

Pentru sosul ragu vegetal: Se taie ceapa rosie marunt, se pune la calit in ulei de masline. Se pune sare si piper dupa gust. Se taie vanata si dovlecelul zucchini cubulete mici si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca si se lasa la calit cu capacul pus, pana se inmoaie. Apoi se adauga rosiile cuburi, lintea prefiarta inainte in apa cu sare, piureul de rosii, busuioc si oregano dupa gust. Se ma

Lasagna vegana


Portii

8

portii


Timp preparare

75

minute


Timp gatire

75

minute

Ingrediente

  • 12 buc foi de lasagna

  • 800 gr rosii cuburi din conserva

  • 1 buc ceapa rosie

  • 500 gr linte

  • 1 buc vinete

  • 1 buc zucchini

  • dupa gust oregano

  • dupa gust busuioc

  • 3 linguri piure de rosii

  • dupa gust sare

  • 1 l lapte de migdale

  • 1 buc ceapa alba

  • 3 frunze dafin

  • 0.5 lingurita nucsoara

  • 100 gr margarina vegetala

  • 70 gr faina alba

  • 150 gr cascaval vegetal

  • 6 linguri ulei de masline

  • dupa gust busuioc proaspat

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Pentru sosul ragu vegetal: Se taie ceapa rosie marunt, se pune la calit in ulei de masline. Se pune sare si piper dupa gust. Se taie vanata si dovlecelul zucchini cubulete mici si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca si se lasa la calit cu capacul pus, pana se inmoaie. Apoi se adauga rosiile cuburi, lintea prefiarta inainte in apa cu sare, piureul de rosii, busuioc si oregano dupa gust. Se mai lasa pe foc circa o jumatate de ora, la foc mediu, cu capacul pus.
  • Pentru sosul bechamel: Se pune intr-o oala, la foc mediu, un litru de lapte de migdale. Se adauga o ceapa alba taiata in patru, frunzele de dafin, nucsoara, sare, piper si se lasa circa o jumatate de ora la infuzat. Pe urma, intr-o oala se pune la topit margarina si se prajeste in ea faina aproximativ 5 minute. Dupa, se adauga treptat laptele infuzat, ce a fost strecurat in prealabil. Dupa ce da in primul clocot, se adauga 100 gr de cascaval vegetal si se tine la foc mediu pentru inca 10 minute.
  • Intr-un vas yena se pune un strat de sos ragu, unul de bechamel si apoi foile de lasagna (nefierte in prealabil), apoi iar un strat de ragu, unul de bechamel si foile de lasagna. In functie de dimensiunea vasului, se fac mai multe sau mai putine straturi. Peste stratul final de bechamel se rad 50 gr de cascaval vegetal si se pun cateva frunze de busuioc proaspat. Se pune la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 40-50 de minute.

Share