Bucataria italiana

Lasagna delicioasa

Trebuie sa recunosc ca-mi place sa reinventez retete iar si iar… Uite asa nu reusesc sa ma plictisesc niciodata :D… Nu ca mi-as dori asa ceva… O altfel de lasagna cu multe legume… Foi proaspete de casa si un mod mai practic de a o prepara… Merita sa o incercati… Garantez pentru ea :))))

Aluatul se prepara simplu, amestecand ingredientele (3 cani de faina, 3 oua, 1 lingurita de sare si o lingura de ulei) si adaugand o cana de apa cate putin, cat sa se lege, nu foarte dens. Se framanta, adaugandu-se si faina, pana nu se mai lipeste de maini. Se infoliaza si se lasa la odihnit 30 de minute la temperatura camerei.. Intre timp, se toaca la masina carnea impreuna cu ceapa.. Intr-o crat

Lasagna delicioasa


Portii

8

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 3 cani faina

  • 3 buc ou

  • dupa gust sare

  • 1 lingura ulei

  • 4 cani apa

  • 1 kg carne de curcan

  • 3 linguri ulei de masline

  • 2 buc ceapa

  • 400 gr mix de legume congelate

  • 3 linguri pasta de ardei

  • 400 gr pulpa de rosii

  • 3 linguri pasta de tomate

  • 150 ml vin alb dulce

  • dupa gust busuioc

  • dupa gust oregano

  • dupa gust rozmarin

  • dupa gust piper alb

  • 450 gr cascaval

  • 1 kg smantana

  • 150 ml lapte

Mod de preparare

  • Aluatul se prepara simplu, amestecand ingredientele (3 cani de faina, 3 oua, 1 lingurita de sare si o lingura de ulei) si adaugand o cana de apa cate putin, cat sa se lege, nu foarte dens. Se framanta, adaugandu-se si faina, pana nu se mai lipeste de maini. Se infoliaza si se lasa la odihnit 30 de minute la temperatura camerei.
  • Intre timp, se toaca la masina carnea impreuna cu ceapa.
  • Intr-o cratita adanca, poate fi si wok, se adauga uleiul de masline si apoi 3 linguri de apa si carnea cu ceapa. Se lasa pana se albeste putin, amestecand usor, apoi se adauga si legumele si apa. Se pune capacul si se lasa in jur de 30 de minute, la foc mic. Se amesteca din cand in cand, se ia capacul si se pune pasta de ardei, apoi condimentele (busuioc, oregano, rozmarin si piper alb) si vinul. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina apa. Cand este fiarta carnea, se pune si pulpa de rosii, pasta de tomate si se potriveste de sare. Impartim aluatul in trei si vom intinde foile pe rand, exact cat este dimensiunea vasului (tavii).
  • Vom sari peste sosul bechamel si veti vedea ca am gasit o varianta mult mai practica. Smantana se subtiaza cu laptele, iar cascavalul se rade.
  • Vom aseza un strat de smantana in tava, apoi o foaie de lasagna, deasupra vom pune o parte din carnea cu sos, apoi vom stropi cu smantana si vom presara cascaval ras, apoi din nou foaie, carne, smantana si cascaval, apoi ultima foaie desupra, din nou carne si ultima parte de smantana. Cu aproximativ zece minute inainte sa fie gata (lasagna va sta in jur de o ora la cuptor), vom pune ultimul strat de cascaval ras deasupra, sa se topeasca frumos.
  • Coacem pentru aproximativ o ora, la 200°C.

Share