Paste/pizza

Lasagna cu legume

Taie legumele cuburi si pune-le in bol;Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru;Pune-le in tava pe hartie de copt si baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se vor coace, probabil 15-20 min va dura; Intre timp pregateste sosul de rosii;Adauga in atasamentul cu tocator al unui blender rosiile cuburi, rosiile uscate, zaharul, sare, piper, ulei de masline si busuioc.Blendeaza totul pana obtii o compozitie omogena.Sosul Bechamel l-am reinterpretat un pic si am folosit ceapa prajita uscata. Pune untul si faina intr-o craticioara pe foc;Amesteca cu ajutorul unui tel pentru a evita formarea cocoloaselor;Adauga treptat laptele caldut si continua sa amesteci;Cand ai incorporat tot laptele, pune piperul alb, nucsoara, frunza de dafin si ceapa prajita si uscata si lasa-le sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand;Odata ce s-a ingrosat, ia-l de pe foc, mai amesteca putin si pune o folie de plastic deasupra, pentru a evita sa se formeze o pelicula; Urmeaza montajul:Intr-o tava de 30cm pe 20cm si macar 7 cm inaltime, pune Bechamel la baza, si cca. 9 foi de lasagna intercalate;Peste acestea pune putin sos de rosii, cateva palete de legume coapte si iarasi sos de rosii; presara niste mozzarella data pe razatoareAdauga alte 9 foi de lasagna intercalate, urmate de sos Bechamel legume, sos de rosii si un ultim strat de foi de lasagna.Pune ce a mai ramas din sosul Bechamel si adauga mozzarella si cascaval afumat deasupra. Lasa la cuptor cca 30 de min pana ce foile se gatesc, lasagna se incheaga bine, iar totul se gratineaza.

Azi am incercat o reteta de lasagna cu legume coapte. E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa.

Lasagna cu legume

Ingrediente

  • Foi lasagna 27 buc Ardei gras galben, rosu, verde 2 buc din fiecare Dovlecei 2 buc Vinete 2 buc Ceapa rosie 2 buc Cimbru 2-3 crengute Boia dulce 1 lingurita Usturoi granulat 1 lingurita Ulei de masline 2-3 linguri Sare, piper – dupa gustPentru Sos Bechamel: Unt 50 g Faina 50 g Lapte rece 850 ml Nucsoara rasa lingurita Ceapa prajita, uscata 2 linguri Dafin 2 frunze Sare, piper alb dupa gustPentru sosul de rosii: Rosii uscate 8 buc Rosii la cutie 500 g Zahar lingurita Sare, piper dupa gust Ulei de masline 3 linguri Busuioc proaspat 8-10 frunzePentru montaj: Mozzarella 170 g Cascaval afumat 170 g

Mod de preparare

  • Azi am incercat o reteta de lasagna cu legume coapte. E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa.

Share