Lasagna

Lasagna cu carne de vita

Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Alex Teacher, caruia ii multumesc. Eu am modificat putin cantitatile ingredientelor, am mai schimbat cate ceva (de ex. nu am pus lapte in sosul bolognese).
Desi e o reteta putin mai migaloasa, care necesita mai mult timp de pregatire, merita incercata.

Toci ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul îl dai pe razatoarea mica), apoi le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat adaugi în centru carnea tocata si amesteci compozitia.

Adaugi vinul rosu si il lasi sa se reduca. Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apo

Lasagna cu carne de vita


Portii

10

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • pentru sos bolognese:

  • 600g carne tocată de vită

  • 4 rosii

  • 2 cepe

  • 2 morcovi

  • 4-5 linguri ulei de măsline

  • 3 căței de usturoi

  • 100ml vin roșu sec

  • Cimbru uscat

  • oregano

  • sare

  • piper

  • ½ linguriță de zahăr brun

  • 3 linguri de bulion

  • pentru sosul bechamel:

  • 100g unt

  • 80 g făină

  • 500ml lapte

  • nucsoara uscata

  • oregano

  • sare

  • piper

  • -pentru asamblare:

  • 1 pachet foi lasagna

  • 200g mozzarella / cașcaval

  • 100g parmezan

Mod de preparare

  • Toci ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul îl dai pe razatoarea mica), apoi le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat adaugi în centru carnea tocata si amesteci compozitia.

    Adaugi vinul rosu si il lasi sa se reduca. Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi peste carne. Adaugi si zaharul pentru a taia din aciditate si lasi sa fiarba timp de o ora, la foc mic, pana cand scade zeama si carnea este bine facuta. Adaugi la final si bulionul.

    Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos. Adaugi oregano, nucsoara, sare si piper dupa gust si dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.

    Fierbi foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj (trebuiesc fierte separate pentru ca se lipesc).

    Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi bechamel, sos bolognese (sos de carne), parmezan si mozzarella (sau cascaval) apoi reiei ciclul pana epuizezi ingredientele. Peste ultimul strat de carne, pui foi lasagna, sos bechamel, apoi pui mozzarella rasa si presari parmesan ras.

    Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca lasagna si o tai.

Share