Bucataria italiana

Lasagna Bolognese

Un preparat fin, care contine ingrediente satioase si care te poate scoate din anonimat oricand.

Se prepara sosul de carne, pentru care se pun la calit 50 gr de unt, ceapa tocata marunt, ciupercile spalate bine si taiate si usturoiul taiat feliute subtiri. Cand acestea capata o culoare aurie, se adauga carnea, rosiile din conserva taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se potrivesc de sare si de piper si se fierb la foc mic, pana cand sosul scade si se incheaga foarte bine.. Pentru sos

Lasagna Bolognese


Portii

4

portii


Timp preparare

75

minute


Timp gatire

75

minute

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata amestec porc-vita

  • 3 catei usturoi

  • 200 ml rosii decojite din conserva

  • 100 ml vin alb

  • 200 gr cascaval

  • 100 gr branza Mozzarella

  • 2 linguri ulei

  • 1 l lapte

  • 120 gr unt

  • 2 varfuri de cutit sare

  • 1 varf de cutit piper

  • 250 gr foi de lasagna

  • 70 gr faina

  • 2 buc ceapa

  • 4 buc ciuperci Champignon

Mod de preparare

  • Se prepara sosul de carne, pentru care se pun la calit 50 gr de unt, ceapa tocata marunt, ciupercile spalate bine si taiate si usturoiul taiat feliute subtiri. Cand acestea capata o culoare aurie, se adauga carnea, rosiile din conserva taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se potrivesc de sare si de piper si se fierb la foc mic, pana cand sosul scade si se incheaga foarte bine.
  • Pentru sosul alb, se fierbe laptele si se da deoparte. Intr-o cratita, se pune restul de unt la topit si se adauga faina, care se amesteca rapid in untul topit. Se lasa un minut sa se prajeasca in untul topit, fiind foarte atenti sa nu se arda sau sa se coloreze, iar apoi se da deoparte, pentru a se raci aproximativ 10 minute. Dupa scurgerea acestui timp, se adauga treptat toata cantitatea de lapte, amestecand incontinuu, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se fierb din nou 5 minute si se potriveste de sare.
  • Foile de lasagna se fierb in apa cu sare si putin ulei, conform instructiunilor de pe pachet.
  • Intr-un vas pentru cuptor vom incepe "montarea" propriu zisa a preparatului. Vom pune prima data un strat de sos alb, foi de lasagna cat sa acoperim, alt strat de sos alb, un strat de carne, un strat de foi si continuam asa pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de carne. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor timp de 30 de minute, la foc mediu. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se presara deasupra si mozzarella.
  • Cand este gata, se scoate de la cuptor si se lasa putin la racit, altfel nu o vom putea taia. Se serveste calduta, presarata cu piper.

Share