Bucatarie internationala

Lasagna alla bolognese

Familia mea adora lasagna, o gatesc pentru cei dragi cu mare placere de fiecare data

Se prepara sosul ragu bolognese: Se taie ceapa marunt si se caleste in 50 gr unt. Apoi se adauga carnea tocata si se caleste in continuare. Se stinge apoi cu vinul alb sec si se lasa 2-3 minute sa se evapore alcoolul. Se adauga rosiile din conserva, 500 ml de apa si se lasa la foc mic pana scade, apoi se adauga 100 ml smantana de gatit, sare si piper. Se mai lasa apoi 5 minute pe foc.. Se prepara

Lasagna alla bolognese


Portii

8

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 1.1 l smantana de gatit

  • 150 gr unt

  • 100 gr faina

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 500 gr foi de lasagna

  • 250 gr parmezan

  • 350 gr carne tocata de vita

  • 150 gr carne tocata de porc

  • 1 buc ceapa

  • 400 gr rosii cuburi din conserva

  • 100 ml vin alb sec

  • 500 ml apa

  • dupa gust nucsoara

Mod de preparare

  • Se prepara sosul ragu bolognese: Se taie ceapa marunt si se caleste in 50 gr unt. Apoi se adauga carnea tocata si se caleste in continuare. Se stinge apoi cu vinul alb sec si se lasa 2-3 minute sa se evapore alcoolul. Se adauga rosiile din conserva, 500 ml de apa si se lasa la foc mic pana scade, apoi se adauga 100 ml smantana de gatit, sare si piper. Se mai lasa apoi 5 minute pe foc.
  • Se prepara sosul bechamel: Se pune intr-o cratita restul de unt la topit, dupa care se adauga treptat faina si se amesteca cu telul, pentru a evita formarea de cocoloase. Dupa 2-3 minute, se adauga treptat smantana de gatit si se amesteca in continuare cu telul, pana ce capata consistenta unei smantani mai groase. Se adauga condimentele dupa gust: sarea, piperul si nucsoara.
  • Dupa ce sosurile sunt gata, alegem o tava suficient de mare si adanca, incat sa ne incapa foile de lasagna fara sa fie nevoie sa le rupem. Eu am folosit un vas ceramic 32×22 cm, cu adancimea de 6 cm.
  • Se pune pe baza tavii un polonic de sos bechamel, se potrivesc foi de lasagna peste, apoi un strat de sos rosu, peste care se presara apoi parmezan ras (trebuie sa impartim cantitatea de parmezan la 6, pentru a ne ajunge la fiecare strat). Punem din nou foi, apoi sos bechamel, apoi foi, sos ragu, parmezan, foi, sos bechamel, sos ragu, parmezan si repetam operatiunea pana avem 6 straturi de foi.
  • Deasupra, se pune sos bechamel si se da la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 de minute, pe functia ventilatie sus-jos.
  • Dupa ce s-a rumenit frumos, o scoatem de la cuptor si adaugam parmezanul ramas, dupa care o mai lasam sa se raceasca inca 20 de minute ca sa o putem taia.

Share