Lasagna

Lasagna

Carnea se caleste in 2-3 linguri de ulei,adaugam sare, piper si lasam cateva minute(5-6′).Punem un pahar de apa si o lingurita de cimbru uscat peste carnea calita si lasam la foc mic,dupa ce a scazut si carnea nu mai este atat de suculenta adaugam bulionul  si lasam 2 minute sa dea in clocot.La sfarsit adaugam usturoiul pisat.

Sosul Bechamel se face din cubul de unt topit,laptele,a

Lasagna


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna

  • 450g carne tocata amestec(porc+vita)

  • 500 ml suc de rosii

  • 300 ml lapte

  • 300 g mozzarele

  • 200 ml smantana(20% grasime)

  • 2 oua

  • 1 cub de unt

  • 2 catei de usturoi

  • cimbru uscat

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Carnea se caleste in 2-3 linguri de ulei,adaugam sare, piper si lasam cateva minute(5-6′).Punem un pahar de apa si o lingurita de cimbru uscat peste carnea calita si lasam la foc mic,dupa ce a scazut si carnea nu mai este atat de suculenta adaugam bulionul  si lasam 2 minute sa dea in clocot.La sfarsit adaugam usturoiul pisat.

    Sosul Bechamel se face din cubul de unt topit,laptele,amestecat cu ouale batute+ smantana.Incorporam 3/4 din cantitatea de mozzarela si formam un sos alb consistent.

    Pregatim o tava de 22×33 cm,o ungem cu unt si punem o foaie de lasagna si un rand de carne ,o alta foaie de lasagna si apoi sos bechamel.continuam pana la ultima foaie.Completam cu apa pana la nivelul ultimei foi puse.Avem grija sa nu punem apa pana sus pentru ca se umfla.

    Se da la cuptor la foc mediu pentru 45 minute.Verificam cu furculita daca intra usor in foaie.La sfarsit punem si restul de mozzarela data pe razatoare peste ultima foaie de lasagna si mai lasam 5 minute pentru a prinde crusta deasupra.

Share