Vegetariana

Lapte vegetal de migdale

Acest tip de lapte poate fi savurat de catre persoanele intolerante sau alergice la laptele de vaca. Sau poate fi consumat de persoanele care tin post.

Migdalele se lasa la inmuiat in 500 ml de apa pentru cel putin 8 ore. Astfel, nu doar se dubleaza volumul migdalelor dar si devin mai moi.. Intr-un ibric fierbem 40 ml de apa. Intr-un blender se vor adauga migdalele gata inmuiate, sarea, turmericul, scortisoara si apa fierbinte.. Pentru inceput se incepe blenduirea cu primul nivel pentru a se zdrobi in bucati maricele, apoi cel mai mare nivel astf

Lapte vegetal de migdale


Portii

2

portii


Timp preparare

245

minute


Timp gatire

245

minute

Ingrediente

  • 200 gr migdale

  • 900 ml apa

  • praf de sare

  • 2 linguri miere de albine

  • 1 lingurita turmeric macinat

  • varf de cutit scortisoara macinata

Mod de preparare

  • Migdalele se lasa la inmuiat in 500 ml de apa pentru cel putin 8 ore. Astfel, nu doar se dubleaza volumul migdalelor dar si devin mai moi.
  • Intr-un ibric fierbem 40 ml de apa. Intr-un blender se vor adauga migdalele gata inmuiate, sarea, turmericul, scortisoara si apa fierbinte.
  • Pentru inceput se incepe blenduirea cu primul nivel pentru a se zdrobi in bucati maricele, apoi cel mai mare nivel astfel incat totul sa devina cremos si fin.
  • Dupa ce lapte se formeaza si devine usor caldut se adauga si mierea de albine. Aceasta se adauga pana in 40°C, altfel devine toxica.

Share