Deserturi

Lady fingers

Se preincalzeste cuptorul la 175 de gradeSe bat galbenusurile cu zaharul si cel vanilat pana devin galbui, aproape albe.Se da usor prin sita faina deasupra albusurilor, fara sa se amestece.Se bat albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaieSe ia cate o treime din compozitia de albus si se incorporeaza in galbenusuri si faina, amestecand usor, de jos in sus, pentru a evita lasarea compozitieiS

Lady fingers

Ingrediente

  • compozitia 16 galbenusuri1 plic de zahar vanilat4 linguri de zahar 130 gr faina compozitia 26 albusuri 6 linguri de zahar 2 lingurite de zeama de lamaie

Mod de preparare

  • Se preincalzeste cuptorul la 175 de gradeSe bat galbenusurile cu zaharul si cel vanilat pana devin galbui, aproape albe.Se da usor prin sita faina deasupra albusurilor, fara sa se amestece.Se bat albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaieSe ia cate o treime din compozitia de albus si se incorporeaza in galbenusuri si faina, amestecand usor, de jos in sus, pentru a evita lasarea compozitieiSe tapeteaza o tava cu foaie pergament.Se pune compozitia in punga de spritat si se deseneaza biscuiti lungi de 7.5 cm si lati de 1.5 cm, cu 2.5 cm spatiu intre ei.Se pudreaza cu zahar pudra.Se dau la cuptor pentru 8-10 minute, pana se coc,dar raman cu textura de buretel. Ideea este sa ramana moi, insa coapte inauntruSe servesc, simple sau in combinatii sant bune pentru tiramisu

Share