Aperitive / Garnituri

Labaneh cu coriandru verde si ardei iute

Prepararea iaurtului( laban )Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca, dar nu de tot, sa fie doar caldut.Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.Preparare labaneh Iaurtu

Labaneh cu coriandru verde si ardei iute

Ingrediente

  • 2 litrii lapte proaspat pasteurizat 3 linguri de iaurt 1 lingura de sare ulei de masline o bucata de panza muselina 1 lingura ardei iute taiat marunt 2 linguri coriandru verde taiat marunt 1 lingurita de seminte de susan prajiteoptional seminte de rodie acrisoara pentru decor

Mod de preparare

  • Prepararea iaurtului( laban )Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca, dar nu de tot, sa fie doar caldut.Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.Preparare labaneh Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.Se amesteca intr-un bol labaneh cu ardeiul iute si coriandru.Se pune pe platoul de servire si se presara cu ulei de masline si seminte de susan.Pofta buna!

Share