Porc

La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne

Inca de la inceput va spun: nu stiu sa fac mancare romaneasca. Adica nu-mi place mancarea romaneasca, prin urmare nici nu ma intereseaza s-o gatesc. Orezul cu lapte mi se lipeste de oala, sarmalele sunt fade, tocanita nici sa n-o vad ca are prea multa ceapa prajita, samd. O singura mancare romaneasca iubesc cu adevarat: varza dulce calita. Cu carne sau fara, facuta in tigaie sau la cuptor, oricum o fi, as manca mereu varza alba dulce. Si mancarea chiar imi iese foarte gustoasa.
Si, pentru ca peste putin timp e 1 Decembrie, m-am gandit sa ne sarbatorim cu aceasta mancare neaosa. Hai SA TRAIM!

Taie varza nu exagerat de subtire. Taie afumatura felii. Incalzeste jumatate de ulei intr-o cratita mare (wok) si prajeste putin afumatura. Adauga carnea si prajeste-o putin.

Adauga varza. Daca nu intra toata de prima oara, pune in cratita atat cat are loc, presara cu putina sare, pune capacul si asteapta cateva minute pana cand se inmoaie. Acum ai loc sa pui si restul de varza. Pr

La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 400 g piept de pui (sau alta carne) taiat bucati

  • 100 g afumatura (eu am folosit babic)

  • 1 kg varza alba

  • 5 rosii (sau 200 ml suc de rosii)

  • 150 ml ulei

  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

  • Taie varza nu exagerat de subtire. Taie afumatura felii. Incalzeste jumatate de ulei intr-o cratita mare (wok) si prajeste putin afumatura. Adauga carnea si prajeste-o putin.

    Adauga varza. Daca nu intra toata de prima oara, pune in cratita atat cat are loc, presara cu putina sare, pune capacul si asteapta cateva minute pana cand se inmoaie. Acum ai loc sa pui si restul de varza. Presara cu putina sare, pune capacul si fierbe mancarea la foc mic, cam 20 de minute.

    In acest timp incalzeste cuptorul la 180 C.

    Taie rosiile cubulete, sau felii subtiri. Adauga restul; de ulei si rosiile. Amesteca bine, pune capacul si mai fierbe 10 minute.

    Pune toata mancarea intr-o forma termorezistenta si pune-o in cuptor pentru 15 minute, sau pana ce varza se rumeneste.

     Potriveste mancarea de sare si piper.

    Mancarea de varza trebuie neaparat sa aibe langa ea mamaliga si un ardei iute.

Share