Dulciuri

KURTOS KALACS

se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de moale.( laptele trebuie sa fie caldut)..

se lasa la dospit aluatul la caldura.

dupa ce creste aluatul se imparte in 9 bucati(atat mi-au iesit mie) se intinde si se taie fasii…

eu am colectionat de ceva vreme tuburi de la servetelele de bucatarie pe care le-am invelit in staniol si am infasurat aluatul

KURTOS KALACS


Portii

9

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 600 g faina

  • coaja de la o lamaie

  • 2 oua

  • 2 plicuri zahar cu scortisoara

  • 100 g zahar

  • 100g margarina

  • 100g drojdie

  • aprox 200 ml lapte

  • pt decor : nuca, zahar, nuca de cocos

Mod de preparare

  • se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de moale.( laptele trebuie sa fie caldut)..

    se lasa la dospit aluatul la caldura.

    dupa ce creste aluatul se imparte in 9 bucati(atat mi-au iesit mie) se intinde si se taie fasii…

    eu am colectionat de ceva vreme tuburi de la servetelele de bucatarie pe care le-am invelit in staniol si am infasurat aluatul pe ele…

    am uns fiecare kurtos in parte cu ulei si l-am tavalit in zahar cu nuca..

    am dat la cuptor pana s-a rumenit..

Share