Dulciuri

Kourampiedes

Biscuiti traditionali grecesti pentru Craciun…un deliciu!

Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender.

Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se mixeaza timp de 20 de minute( sau pe turbo 10 minute) cu zaharul  pudra, se adauga vanilia, apa de flori de trandafir sau/si alte arome, se adauga si pudra de migdale si se mai mixeaza putin.

Kourampiedes


Portii

1

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 450 gr. faina

  • 100 gr. zahar pudra

  • 250 gr. unt gras ( 82%)

  • 100 gr. migdale

  • 1 lingurita extract de vanilie

  • 2 linguri Ouzo

  • 1 lingurita apa de flori de trandafir( optional si alte arome,esenta de rom, apa de flori de portocal)

  • 6 gr. praf de copt

  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

  • Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender.

    Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se mixeaza timp de 20 de minute( sau pe turbo 10 minute) cu zaharul  pudra, se adauga vanilia, apa de flori de trandafir sau/si alte arome, se adauga si pudra de migdale si se mai mixeaza putin.

    Se adauga faina si praful de copt bine cernute inainte.

    Se opreste mixerul  si se framanta cu mana aluatul.

    Pe tava de cuptor tapetata cu pergament se asaza bilutele de biscuiti si se face in mijlocul lor o adancitura.

    Biscuitii se coc 20 de minute, se racesc si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

    O minunatie!

     

Share