Deserturi

Koulourakia Chiotika ( biscuiti din insula Chios)

Amestecati untul care in prealabil l-ati lasat sa se topeasca la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos, si continuand sa amestecati (cu mixerul) adaugati ouale pe rand alternand cu cate o lingura de faina ptr a preveni sa se faca cocoloase. Opriti mixerul si adaugati bicarbonatul si mastica, dupa care adaugati faina cate putin pana cand aveti un aluat usor de lucrat. Luati cate putin din aluat si faceti formele dorite, apoi le puneti intr-o tava in care aveti deja pus hartie de copt, dar lasati spatiu intre biscuiti, si ungeti cu galbenusul. Puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 15-20 min ( depinde de cuptorul fiecaruia).

Optional, puteti folosi si seminte de susan dupa ungere biscuitii se pot pastra timp indelungat intr-o cutie metalica ptr biscoturi.

Cred ca fiecare insula greceasca, fiecare regiune a Greciei, are cate un ingredient care nu se gaseste in alta parte, si asta le da un gust si o aroma deosebita preparatelor traditionale. Aici, voi posta o reteta care contine mastica, e un fel de clei asa ca cel care se gaseste la noi prin copaci, doar ca este o culoare deschisa si are un gust usor mentolat, din acest produs se face si binecunoscu

Koulourakia Chiotika ( biscuiti din insula Chios)

Ingrediente

  • 115 gr unt nesarat 115 gr zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat dizolvat in 2 linguri de lapte un sfert de lingurita mastica 500 gr faina care are incorporat praful de copt un galbenus amestecat cu o lingura de apa ptr ungere

Mod de preparare

  • Cred ca fiecare insula greceasca, fiecare regiune a Greciei, are cate un ingredient care nu se gaseste in alta parte, si asta le da un gust si o aroma deosebita preparatelor traditionale. Aici, voi posta o reteta care contine mastica, e un fel de clei asa ca cel care se gaseste la noi prin copaci, doar ca este o culoare deschisa si are un gust usor mentolat, din acest produs se face si binecunoscuta bautura greceasca Ouzo.

Share