Arabeasca

Kofta cu carne de vita

Preparat oriental din carne tocata, amestecata cu mirodenii si fripta pe frigaruie.

Intr-un bol, amestecam morcovul ras cu pesmetul si lasam sa se hidrateze timp de 10-15 minute. Adaugam carnea tocata, mierea, usturoiul tocat marunt, chimionul, menta uscata, sare si piper dupa gust. Amestecam ingredientele cu mana sau cu spatula, pana cand compozitia este omogena, apoi o lasam la frigider pentru 30-40 de minute. Inmuiem betele pentru frigarui in apa calda pentru 15-20 de minute..

Kofta cu carne de vita


Portii

12

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 350 gr carne tocata de vita

  • 30 gr pesmet panko

  • 70 gr morcov

  • 1 lingurita menta uscata

  • 1 lingura miere

  • 1 catel usturoi

  • 1 lingurita chimion macinat

  • 1 lingura ulei de masline

  • dupa gust sare

  • 6 buc lipie

  • 250 gr iaurt grecesc

  • 1 buc castravete Fabio

  • 1 lingura marar proaspat tocat

  • 1 lingurita fulgi de ardei iute

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Intr-un bol, amestecam morcovul ras cu pesmetul si lasam sa se hidrateze timp de 10-15 minute. Adaugam carnea tocata, mierea, usturoiul tocat marunt, chimionul, menta uscata, sare si piper dupa gust. Amestecam ingredientele cu mana sau cu spatula, pana cand compozitia este omogena, apoi o lasam la frigider pentru 30-40 de minute. Inmuiem betele pentru frigarui in apa calda pentru 15-20 de minute.
  • Luam o bucata de carne tocata, o infigem pe frigaruie si ii dam o forma ovala. Procedam la fel cu restul de carne. Incingem uleiul intr-o tigaie si gatim frigaruile, in transe, pe fiecare parte, pana sunt complet gatite.
  • Incalzim lipiile in tigaie si le asezam in farfurii. Pe deasupra punem iaurt, castravete taiat cuburi, marar tocat, kofta si presaram fulgii de ardei iute.

Share