Conserve

Kiwi in peltea de gutui

Un deliciu pentru deserturi dar si pentru a fi servit simplu!

Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele(daca nu sunt stricate) apoi se acopera cu apa, sa vina peste bucatile de gutui, deasupra lor cam 5 cm. Se adauga si 2 cani de zahar si se lasa la foc domol sa fiarba pana scade si se leaga siropul bine. Se curata kiwi de coaja apoi se taie bucati mai mici, se toarna peste ele zaharul apoi se da in clocote domoale, pana se

Kiwi in peltea de gutui


Portii

2

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 2 buc gutuie

  • 750 gr zahar alb

  • 1 kg kiwi

Mod de preparare

  • Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele(daca nu sunt stricate) apoi se acopera cu apa, sa vina peste bucatile de gutui, deasupra lor cam 5 cm. Se adauga si 2 cani de zahar si se lasa la foc domol sa fiarba pana scade si se leaga siropul bine. Se curata kiwi de coaja apoi se taie bucati mai mici, se toarna peste ele zaharul apoi se da in clocote domoale, pana se topeste zaharul si se leaga si scade bine siropul.
  • Se scurge siropul gros si fierbinte de la gutuile fierte,iar fructele se pastreaza pentru prajituri. Turnam kiwi in borcane si peste ele turnam siropul gros de la gutui, sau mai bine zis pelteaua. Se strang bine capacele, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca bine pana sa le depozitam la rece. Cand se raceste bine, pelteaua gutuilor se va intari si vom obtine un delicios jeleu colorat si gustos cpe care il vom putea folosi la decorarea prajiturilor, la creme delicioase si colorate ,sau sa il consumam rece, ca si dulceata.

Share