Turceasca

Kemal Pasha

Gogosi turcesti din branza si gris, coapte si apoi insiropate.

Presam branza ricotta si o stoarcem de zer. In bolul robotului, adaugam ricotta, ouale, faina, praf de copt si gris. Procesam, pana cand obtinem un amestec omogen.. Impartim aluatul in 10 bucati si dam forma de bila. Transferam bilele de aluat pe tava tapetata cu hartie de copt.. Coacem la 180°C timp de 12 minute. Reducem temperatura la 120°C si coacem pentru inca 20 de minute. Scoatem gogosile

Kemal Pasha


Portii

10

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 1 cana branza Ricotta

  • 2 buc ou

  • 0.5 cana gris fin din grau dur

  • 0.5 cana faina de grau

  • 1 lingura praf de copt

  • 2 cani zahar alb

  • 2 cani apa

  • 0.5 lingura suc de lamaie

  • dupa gust frisca batuta

  • 0.5 lingura fistic crud

Mod de preparare

  • Presam branza ricotta si o stoarcem de zer. In bolul robotului, adaugam ricotta, ouale, faina, praf de copt si gris. Procesam, pana cand obtinem un amestec omogen.
  • Impartim aluatul in 10 bucati si dam forma de bila. Transferam bilele de aluat pe tava tapetata cu hartie de copt.
  • Coacem la 180°C timp de 12 minute. Reducem temperatura la 120°C si coacem pentru inca 20 de minute. Scoatem gogosile si le lasam sa se racoreasca.
  • Intre timp, pregatim siropul de zahar. Intr-o cratita larga, combinam apa cu zaharul si sucul de lamaie. Fierbem la foc potrivit, pana cand zaharul este dizolvat. Ridicam temperatura si cand siropul a dat in clocot, adaugam gogosile. Fierbem la foc mic, pana cand jumatate din lichid a fost absorbit. Oprim focul si lasam gogosile in sirop, pana cand siropul a fost absorbit complet.
  • Taiem gogosile in jumatate si le umplem cu frisca. Le presaram cu fistic tocat.

Share