Bauturi & Cocktailuri

Kashmiri Chai, ceai roz indian

Turnati 2 cani de apa intr-o oala adanca.Scoateti semintele de cardamom din capsule.Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde.Adaugati varful de baking powder (praf de copt sau bicarbonat de sodiu) si lasati sa fiarba timp de 20 de minute.Apa trebuie sa scada de jumatate.Puneti din nou 2 cani de apa fierbinte.Amestecati si lasati sa fiarba timp de 10 minute.Intr-o alta oala aduceti la fierbere laptele(puteti pune din nou cardamom sau alte condimente).Cand ajunge la fierbere, turnati-l in ceaiul fierbinte.Lasati sa fiarba din nou totul timp de 15 minute.Cu cat ceaiul fierbe mai mult, cu atat este mai gustos.Luati de pe foc si turnati in pahare (am filtrat).Se serveste fierbinte cu fructe uscate maruntite.Este delicios !Este foarte bun si rece, mai ales vara.

Stiu ca nu este obisnuit, dar incercati si sigur va va placea :)https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/kashmiri-chai-ceai-roz-indian.htmlO reteta etonanta, foarte raspandita in India si in Orientul Mijlociu.Ceaiul devine roz datorita ajutarii unui varf de baking powder – praf de copt sau bicarbonat de sodiu.Puteti pune deasemenea sofran daca aveti.Mi-a placut foarte mult, rezultatul este d

Kashmiri Chai, ceai roz indian

Ingrediente

  • 4 cani de apa 2-3 lingurite de ceai verde 3-4 linguri de zahar 4 capsule de cardamom verde 2 cani de lapte un varf de cutit de praf de copt sau de bicarbonat de sodiu (sau sofran daca aveti) – necesar pentru a obtine culoarea roz fructe uscate: migdale, fistic, fructe de padure goji

Mod de preparare

  • Stiu ca nu este obisnuit, dar incercati si sigur va va placea :)https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/kashmiri-chai-ceai-roz-indian.htmlO reteta etonanta, foarte raspandita in India si in Orientul Mijlociu.Ceaiul devine roz datorita ajutarii unui varf de baking powder – praf de copt sau bicarbonat de sodiu.Puteti pune deasemenea sofran daca aveti.Mi-a placut foarte mult, rezultatul este delicios si epatant.

Share