Deserturi

Islere

Frecati untul rece cu zaharul pudra,adaugati pe rand galbenusurile esenta de vanilie,zaharul vanilat,praful de copt stins cu otet,apa rece si faina si framantati rapid aluatul pana se incorporeaza faina.Va rezulta un aluat putin sfaramicios.Acoperiti aluatul cu o folie si il bagati la frigider pentru 45 de minute.Presarati o masa de lucru cu faina si intindeti aluatul intr-o foaie de 0.4-0.5 cm.Decupati cu ajutorul unui pahar mic cercuri pe care le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt(mie mi-au iesit 2 tavi de fursecuri).Dati tava la rece pentru inca 10-15 minute.Coaceti fursecurile timp de 15 minute in cuptorul preincalzit fara a le rumeni foarte tare.Pentru crema frecati untul la temperatura camerei cu zaharul pudra,apoi adaugati pe rand cate un galbenus si cacaua.La final adaugati romul.Se pune crema pe jumatate din fursecuri apoi se acopera cu celalalte jumatati.Introduceti fursecurile pe jumatate in ciocolata topita si racita apoi le dati la frigider pana se intareste glazura.Se pastreaza in cutii inchise pentru a se fragezi si mai tare.

Prima reteta din seria dulciurilor de Paste 🙂

Islere

Ingrediente

  • Aluat: 150 g unt rece 3 galbenusuri 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 2 lingurite esenta de vanilie 1 lingurita rasa de praf de copt 1 lingura de otet 3 linguri apa rece 300-350 g fainaCrema: 150 g unt 3 galbenusuri 3 linguri cacao 100 g zahar pudra 1 lingurita romGlazura: 90 g ciocolata 25 ml frisca lichida

Mod de preparare

  • Prima reteta din seria dulciurilor de Paste 🙂

Share