Deserturi

Invartita moldoveneasca

se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte,1 lingura de fainase pune faina intr-un bol mai mare se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente se adauga si maiaua si se framanta. Se lasa coca o ora la dospitUMPLUTURA-amestecam toate ingredientele binepentru uns punem zaharul intr-un ibric si cand s-a caramenlizat se stinge cu un pic de apa si se da deoparte. Can

Invartita moldoveneasca

Ingrediente

  • 1 kg faina 30 g drojie 500 ml apa calduta 100 g zahar un praf de sare 50 ml ulei esenta de vanilie 400 g lapte UMPLUTURA 1 borcan gem de struguri 150 g nuca macinata 100 g stafide 1 esenta de rom 2 linguri cacao 2 linguri de zahar pudra UNS 2inguri ulei 3linguri de zahar

Mod de preparare

  • se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte,1 lingura de fainase pune faina intr-un bol mai mare se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente se adauga si maiaua si se framanta. Se lasa coca o ora la dospitUMPLUTURA-amestecam toate ingredientele binepentru uns punem zaharul intr-un ibric si cand s-a caramenlizat se stinge cu un pic de apa si se da deoparte. Cand s-a racit se adauga uleiulcoca o impartim in 4intindem o bucata o ungem cu crema de cacao. asezam a 2 foaie, o ungem cu crema si o rulam o asezam in tava unsa cu ulei si o ungem cu siropul de zahar arsprocedam la fel si cu bucatile care ne-au ramasdam la cuptorul incalzit cca o ora la foc mic

Share