Deserturi

Inimioare cu lamaie

Un biscuit pentru o cescuta de ceai!!

Se amesteca 150 gr de unt moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si albusul, pana se obtine o crema omogena. Se amesteca faina cernuta cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de mai sus. Se amesteca cu lingura la inceput, apoi se framanta cu mana pe o planseta data cu faina. Se infasoara intr-o folie si se da 30 de minute la rece.. Se framanta aluatul pe masa de lucr

Inimioare cu lamaie


Portii

15

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 250 gr unt

  • 100 gr zahar pudra

  • 1 buc ou

  • 200 gr faina

  • 60 gr amidon de porumb

  • 0.5 lingurita praf de copt

  • 200 ml lapte

  • 6 linguri zahar

  • 3 linguri gris

  • 2 linguri suc de lamaie

  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

  • 1 lingura apa

Mod de preparare

  • Se amesteca 150 gr de unt moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si albusul, pana se obtine o crema omogena. Se amesteca faina cernuta cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de mai sus. Se amesteca cu lingura la inceput, apoi se framanta cu mana pe o planseta data cu faina. Se infasoara intr-o folie si se da 30 de minute la rece.
  • Se framanta aluatul pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa de circa 3 mm, apoi se decupeaza cu o forma inimioare, care se coc in tava tapetata cu hartie pentru copt circa 10 minute la foc potrivit.
  • Pentru decor, se amesteca galbenusul cu o lingura de apa. Jumatate din inimioare se ung cu acest amestec si se presara cu circa 2 linguri de zahar.
  • Se prepara crema, fierband laptele indulcit cu 4 linguri de zahar si cu grisul, circa 8 minute de la primul clocot, amestecand continuu. Se da de pe foc, apoi se incorporeaza 100 gr de unt, se adauga coaja rasa si sucul de lamaie. Se ung cu crema inimioarele nepresarate cu zahar, apoi se asaza celelalte inimioare decorate cu zahar si se preseaza usor. Se lasa sa se inmoaie, de seara pana a doua zi.

Share