Aperitive / Garnituri

Inimioare cu brânză şi şuncă

1. Se pasează brânza proaspătă, apoi se amestecă cu smântâna şi parme­zanul. Se condimentează după gust cu sare, piper şi mărar verde tocat mărunt.. 2. Se aşază pe o folie din aluminiu straturi succesive de brânză topită, pastă de brânză, şuncă presată, pastă de brânză, iar ultimul strat va fi de brânză topită. Se acoperă tot cu o folie şi se pune la presat între

Inimioare cu brânză şi şuncă


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

7

minute

Ingrediente

  • 200 g brânză proaspătă

  • 1 lingura smântână

  • 100 g parmezan

  • 200 g brânză topită feliată sau caşcaval

  • 200 g şuncă presată feliată

  • 200 g aluat de pateuri

  • sare

  • piper

  • 1 legatura mărar

  • 1 lingurita boia de ardei

  • 1 legatura pătrunjel

Mod de preparare

  • 1. Se pasează brânza proaspătă, apoi se amestecă cu smântâna şi parme­zanul. Se condimentează după gust cu sare, piper şi mărar verde tocat mărunt.
  • 2. Se aşază pe o folie din aluminiu straturi succesive de brânză topită, pastă de brânză, şuncă presată, pastă de brânză, iar ultimul strat va fi de brânză topită. Se acoperă tot cu o folie şi se pune la presat între două planşete. Se lasă la rece 30 minute.
  • 3. Se taie în formă de inimioare sau romburi şi se presară cu boia de ardei sau verdeaţă tocată mărunt. Toate resturile rezultate la tăiere se pun într-un castron şi se folosesc ca umplutură pentru pateuri.
  • 4. Aluatul de pateuri se întinde şi se taie rondele de 4-5 cm. Se pune puţină umplutură între două rondele din aluat, se apasă puţin pe contur şi se aşază într-o tavă. Se coc în cupto­rul bine încins, 5-7 minute.

Share