Deserturi

Inghetata de vanilie si capsune

Ce poate fi mai bun vara decat o inghetata facuta in casa? Iti prezentam o reteta simpla de inghetata cu sos de capsune, care are rezultate spectaculoase.

Intr-o cratita medie, la foc mediu, infierbanti amestecul de lapte si smantana fara sa-l aduci in punctul de fierbere, invartind o lingura constant prin cratita pe durata acestui proces. Indepartezi cratita de pe foc si o lasi deoparte.. Pui cele 8 galbenusuri de ou si zaharul in bolul mixerului KitchenAid si apoi asezi bolul in locul sau din mixer. Pornesti mixerul si mixezi la viteza 2 a acestui

Inghetata de vanilie si capsune


Portii

16

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 285 gr lapte

  • 285 gr smantana

  • 8 buc galbenus de ou

  • 200 gr zahar

  • 565 gr frisca

  • 4 lingurite vanilie

  • varf de cutit sare

  • 335 gr capsune

  • 3 lingurite zahar

Mod de preparare

  • Intr-o cratita medie, la foc mediu, infierbanti amestecul de lapte si smantana fara sa-l aduci in punctul de fierbere, invartind o lingura constant prin cratita pe durata acestui proces. Indepartezi cratita de pe foc si o lasi deoparte.
  • Pui cele 8 galbenusuri de ou si zaharul in bolul mixerului KitchenAid si apoi asezi bolul in locul sau din mixer. Pornesti mixerul si mixezi la viteza 2 a acestuia timp de aproximativ 30 de secunde, pana cand compozitia devine omogena si usor densa.
  • Continui mixarea in treapta a 2-a de viteza adaugand treptat amestecul de lapte si smantana pana la omogenizare. Dupa aceea, torni noul amestec in cratita, la foc mediu, amestecand continuu pana se formeaza pe marginea cratitei mici baloane, dar fara sa lasi continutul cratitei sa ajunga in punctul de fierbere.
  • Torni continutul din cratita intr-un castron mare si adaugi frisca sarea si vanilia, omogenizand totul. Acoperi castronul si-l lasi in pace pentru aproximativ 8 ore, sa se raceasca bine.
  • Atasezi bolul pentru inghetata (pe care l-ai lasat in congelator o noapte) la mixer si activezi functia de amestecare la prima treapta de viteza. Torni usor in bolul pentru inghetata amestecul din castron si il lasi sa fie chinuit timp de 15-20 de minute, pe treapta de viteza 1.
  • Inainte cu 10 minute ca inghetata din bol sa fie gata, intr-un castron de dimensiuni medii amesteci cele 2 cani de capsune maruntite cu cele 2-3 lingurite de zahar. Torni continutul castronului in bolul de inghetata si il lasi sa se “imprieteneasca” pentru aproximativ 5 minute.

Share