Dulciuri

Inghetata de vanilie cu topping de ciocolata

Amestecam laptele cu zaharul si galbenusurile, adaugam si pastaia de vanilie. Punem oala pe foc si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase oprim focul si lasam sa se raceasca foarte bine

Dam la congelator 2 ore. Scoatem inghetata din congelator si o mixam ca sa spargem acele de gheata.

Adaugam frisca batuta si incorporam in inghetata, acoperi

Inghetata de vanilie cu topping de ciocolata


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 400 ml lapte

  • 5 galbenusuri

  • 1 pastaie de vanilie

  • 500 ml frisca

  • 200 g zahar

Mod de preparare

  • Amestecam laptele cu zaharul si galbenusurile, adaugam si pastaia de vanilie. Punem oala pe foc si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase oprim focul si lasam sa se raceasca foarte bine

    Dam la congelator 2 ore. Scoatem inghetata din congelator si o mixam ca sa spargem acele de gheata.

    Adaugam frisca batuta si incorporam in inghetata, acoperim vasul cu o folie de plastic si dam la congelator

    O servim cu topping de ciocolata.

     

Share