Deserturi

Inghetata de mascarpone cu fistic

O inghetata cremoasa, fara cristale de gheata si usor de preparat.

Incalzim laptele, zaharul si sarea intr-o cratita. Intr-un alt vas, batem galbenusurile. Turnam treptat laptele caldut peste galbenusuri, amestecand constant cu telul. Turnam compozitia inapoi in cratita in care a fiert laptele si o lasam la foc mic circa 10 minute sau pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Este foarte important sa amestecam continuu crema in timpul fierberii. Acoperim crema cu

Inghetata de mascarpone cu fistic


Portii

6

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 250 ml lapte

  • 150 gr zahar alb

  • 5 buc galbenus de ou

  • 480 gr branza Mascarpone

  • praf de sare

  • 20 gr fistic crud

  • 6 buc cornete pentru inghetata

Mod de preparare

  • Incalzim laptele, zaharul si sarea intr-o cratita. Intr-un alt vas, batem galbenusurile. Turnam treptat laptele caldut peste galbenusuri, amestecand constant cu telul. Turnam compozitia inapoi in cratita in care a fiert laptele si o lasam la foc mic circa 10 minute sau pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Este foarte important sa amestecam continuu crema in timpul fierberii. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem in frigider.
  • Dupa ce crema s-a racit, incorporam branza mascarpone, apoi o turnam in bolul sau aparatul de inghetata si procedam conform instructiunilor din manualul de utilizare.
  • Umplem cornetele cu 2 cupe de inghetata si le presaram cu fistic maruntit.

Share