Deserturi

Inghetata de mango

Am curatat fructul de coaja si l-am taiat de pe cotor…daca exista o modalitate anume de a curata mango, va rog sa-mi spuneti…eu m-am cam chinuit sa-i scot imensul sambure…Bucatelele de mango le-am pus in blender si le-am facut pasta. Le-am lasat intr-o sita mai deasa sa se scurga surplusul de suc, ca sa nu faca prea multe ace de gheata.Frisca am batut-o cam pe jumatate si un pic, cat sa fie asa ca o ciulama, apoi am amestecat-o cu iaurtul.Peste mango am razuit putina nucsoara, am amestecat, apoi am turnat peste amestecul de frisca si iaurt, am omogenizat si am pus in caserola, am dat la congelator, amestecand in ea bine-bine din ora in ora de 4 ori, apoi am lasat la inghetat. Dupa inca 2 ore se poate servi.Mi-a placut mult si cu siguranta mai fac!

recunosc ca fructele astea exotice nu prea le folosesc…una la mana -. sunt destul de scumpe si doi la mana mi-ar parea rau sa arunc apoi, daca nu plac…totusi cateva am mai incercat, gen mango, papaya, avocado si inca ceva ciudat, de culoare galbuie, cu un sambure mare, coaja casanta, nu-mi amintesc cum se numeste…dintre toate mango mi-a ramas in minte, ca avea un parfum deosebit si o aroma i

Inghetata de mango

Ingrediente

  • un fruct de mango, cam 600 g a avut 2X125 g iaurt gras 200 ml frisca lichida indulcita un praf de nucsoara

Mod de preparare

  • recunosc ca fructele astea exotice nu prea le folosesc…una la mana -. sunt destul de scumpe si doi la mana mi-ar parea rau sa arunc apoi, daca nu plac…totusi cateva am mai incercat, gen mango, papaya, avocado si inca ceva ciudat, de culoare galbuie, cu un sambure mare, coaja casanta, nu-mi amintesc cum se numeste…dintre toate mango mi-a ramas in minte, ca avea un parfum deosebit si o aroma intensa…zilele trecute am luat doua…una am papat-o cu sotul, dar cum la copii n-a avut trecere, am zis sa fac o inghetata cu ce-a ramas…

Share