Party

Inghetata de caise cu menta

Cand este vara, fiecare din noi, dar mai ales copiii, cautam sa ne racorim cu ceva, daca se poate sa fie si gustos; de aceea, recomand tuturor sa pregateasca cat mai multe astfel de deserturi racoroase pentru ca fiecare stim cu ce sunt pregatite. Asa am ajuns eu sa fac inghetata din absolut tot ce mi-a trecut prin cap, pentru ca nu mai faceam fata cu banii, cumparand la copii inghetate zilnic, iar aceasta are un gust si o aroma deosebita!

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu menta spalata si apa cat sa le cuprinda.. Dupa 10 minute, se strecoara, se pun in blender, se paseaza totul bine, apoi se lasa deoparte sa se raceasca foarte bine. Se poate pune vasul la congelator cateva minute, pentru ca este important sa fie foarte rece.. In acest timp, se bate frisca si ea foarte rece, de la frigider,

Inghetata de caise cu menta


Portii

6

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 1 kg caise

  • 250 ml frisca lichida

  • 250 gr zahar alb

  • 20 frunze menta verde

Mod de preparare

  • Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu menta spalata si apa cat sa le cuprinda.
  • Dupa 10 minute, se strecoara, se pun in blender, se paseaza totul bine, apoi se lasa deoparte sa se raceasca foarte bine. Se poate pune vasul la congelator cateva minute, pentru ca este important sa fie foarte rece.
  • In acest timp, se bate frisca si ea foarte rece, de la frigider, cu zaharul adaugat cate putin, mixand energic, pana se topeste si frisca a facut creste lucioase.
  • Se adauga usor in frisca piureul de caise si menta, iar dupa omogenizare se rastoarna in masina de inghetata, a carei cuva a stat la congelator cel putin 24 de ore si se proceseaza 30 de minute. Dupa acest timp, se rastoarna inghetata intr-o caserola si se tine la congelator, pana in momentul servirii.

Share