Dulciuri

Inghetata de cacao cu stafide si rom

Perfecta pentru o zi calduroasa de vara 🙂

Mixam ouale cu zaharul,adaugam si laptele dupa care punem pe bain-marie si lasam pana se ingroasa crema.(Daca nu aveti prea multa rabdare, puteti pune compozitia la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.)Apoi luam de pe foc, adaugam cacaoa si amestecam cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.Lasam compozitia sa se raceasca si abia dupa aceea incorporam cu frisca batuta amestecand incet

Inghetata de cacao cu stafide si rom


Portii

10

portii


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida

  • 5 linguri de cacao

  • stafide (cate vreti)

  • un pahar cu lapte

  • 3 oua

  • 150 g zahar

  • esenta de rom

Mod de preparare

  • Mixam ouale cu zaharul,adaugam si laptele dupa care punem pe bain-marie si lasam pana se ingroasa crema.(Daca nu aveti prea multa rabdare, puteti pune compozitia la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.)Apoi luam de pe foc, adaugam cacaoa si amestecam cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.Lasam compozitia sa se raceasca si abia dupa aceea incorporam cu frisca batuta amestecand incet cu o lingura mare.La final adaugam esenta de rom si stafidele.Dam la congelator pentru cateva ore.Se poate servi atat cu topping de ciocolata cat si simpla.

Share