Deserturi

Inghetata cu pepene galben

Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene.Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat.La sfarsit adaugam sucul de lamaie.Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula. Crema astfel obtinuta o punem intr-un vas cu capac si o dam la congelatorDupa 30-40 de minute cand a inceput sa inghete,scoatem vasul din congelator si amestecam cu mixerul pentru

Inghetata cu pepene galben

Ingrediente

  • 400 g miez de pepene galben500 ml frisca lichida4 linguri cu zahar pudra2 pliculete cu zahar vanilat1-2 linguri suc de lamaiePentru decor: ciocolata neagra topita in frisca

Mod de preparare

  • Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene.Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat.La sfarsit adaugam sucul de lamaie.Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula. Crema astfel obtinuta o punem intr-un vas cu capac si o dam la congelatorDupa 30-40 de minute cand a inceput sa inghete,scoatem vasul din congelator si amestecam cu mixerul pentru a nu se forma ace de gheata.Operatia se repeta la interval de 30-40 minute, cel putin de trei ori.La servire, ornam cu ciocolata topita.

Share