Arabeasca

Inghetata cu pasta de susan si sos de ciocolata

Desert racoros cu gust intens de susan.

Incalzim 250 ml de smantana de gatit impreuna cu laptele intr-un vas pana ajunge la fierbere. Indepartam de pe foc si adaugam pasta de vanilie.. Intr-un bol, frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam treptat amestecul caldut de smantana si lapte. Continuam sa omogenizam cu telul. Turnam compozitia inapoi in vasul in care a fiert amestecul de smantana si lapte si lasam la fiert timp de 10 minute sau

Inghetata cu pasta de susan si sos de ciocolata


Portii

4

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 370 ml smantana de gatit

  • 350 ml lapte

  • 1 lingurita pasta de vanilie

  • 2 buc galbenus de ou

  • 40 gr zahar alb

  • 30 gr pasta de susan

  • 100 gr halva

  • 60 gr alune sarate prajite

  • 80 gr ciocolata neagra

  • 4 buc vata de zahar turceasca Pismaniye

  • 4 buc cupe gofre de inghetata

Mod de preparare

  • Incalzim 250 ml de smantana de gatit impreuna cu laptele intr-un vas pana ajunge la fierbere. Indepartam de pe foc si adaugam pasta de vanilie.
  • Intr-un bol, frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam treptat amestecul caldut de smantana si lapte. Continuam sa omogenizam cu telul. Turnam compozitia inapoi in vasul in care a fiert amestecul de smantana si lapte si lasam la fiert timp de 10 minute sau pana cand se ingroasa. Indepartam de pe foc si adaugam pasta de susan. Lasam crema sa se raceasca la frigider.
  • Turnam compozitia in aparatul de inghetata si procedam conform instructiunilor din manualul de utilizare. Cand compozitia este semi-inghetata, incorporam bucatile de halva.
  • Incalzim restul de smantana pana aproape de fierbere si o turnam peste bucatile de ciocolata. Amestecam, pana cand ciocolata este topita.
  • Impartim inghetata in cupe, turnam sosul de ciocolata si presaram alunele prajite. Decoram cu vata de zahar.

Share