Deserturi

Inghetata cu jeleu

Pregatim plicul de tort gelee confrom instructiunilor de pe plic numai ca vom folosi sirop de capsuni in loc de apa( pentru sirop am pus 300 g capsuni cu zahar peste noapte si siropul lasat l-am folosit)Lasam sa se raceasca cateva secunde dupa care in forme de inghetata sau pahare adaugam cu lingura,lasam formele un pic lasate pe o parte si lasam sa se inchege bine,Intre timp mixam frisca cu zah

Inghetata cu jeleu

Ingrediente

  • 1 plic de tort gelee rosu 200 ml sirop de capsuni 4linguri zahar 300 ml frisca 200 g iaurt cu capsu

Mod de preparare

  • Pregatim plicul de tort gelee confrom instructiunilor de pe plic numai ca vom folosi sirop de capsuni in loc de apa( pentru sirop am pus 300 g capsuni cu zahar peste noapte si siropul lasat l-am folosit)Lasam sa se raceasca cateva secunde dupa care in forme de inghetata sau pahare adaugam cu lingura,lasam formele un pic lasate pe o parte si lasam sa se inchege bine,Intre timp mixam frisca cu zaharul,adaugam iaurtul (capsunele de la sirop daca dorim)amestecam bine si cu lingura adaugam compozitia in forme,Dam la congelator cateva ore.se scoate inghetata din forme trecant formele pe sub un je t de apa calduta

Share