Dulciuri

Inghetata cu cacao si nuci

Se da laptele in clocot, se adauga zaharul si se tine pe foc pana cand acesta se dizolva.Se trage de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna intr-un vas mai inalt.Se adauga cacao si ouale si se mixeaza bine dupa care amestecul se rastoarna inapoi in vasul in care am fiert laptele,se mai pune putin pe foc fara sa dea in clocot, doar sa se incalzeasca.Se adauga esenta de rom, nuci

Inghetata cu cacao si nuci


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • .500 ml lapte

  • .3 oua

  • .175 g zahar

  • .3-4 linguri cacao

  • .o mana nuci prajite

  • .esenta de rom

Mod de preparare

  • Se da laptele in clocot, se adauga zaharul si se tine pe foc pana cand acesta se dizolva.Se trage de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna intr-un vas mai inalt.Se adauga cacao si ouale si se mixeaza bine dupa care amestecul se rastoarna inapoi in vasul in care am fiert laptele,se mai pune putin pe foc fara sa dea in clocot, doar sa se incalzeasca.Se adauga esenta de rom, nucile prajite in cuptor si apoi macinate si se amesteca bine .Se repartizeaza in cupe(eu am folosit forme de briose), se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider.

    Se serveste presarata cu nuci prajite si macinate.

    Pofta buna!

Share