Deserturi

Inghetata cremoasa de ciocolata

Pe foc intr-un vas se pune frisca lichida( cei 100 ml), se adauga untul, se amesteca sa se topeasca, se pune ciocolata si dupa doua trei clocote se da deoparte si se amesteca din nou pana se omogenizeaza. Se adauga si cacaoa. Lasam putin la racit si punem iaurtul ( direct din frigider). Acum e momentul sa adaugam zaharul sau mierea dupa gust.Intre timp mixam frisca si peste ea turnam compozitia de iaurt. Omogenizam bine crema de inghetata.Dam la congelator pentru 3 sau 4 ore si in acest interval amestecam in ea cam o data pe ora. desigur acum depinde de fiecare congelator cat de repede o ingheata.O servim dupa dorinta si inspiratie…e minunat de buna!

O puteti prepara din ciocolata alba si iaurtSe pot adauga si fructe

Un deliciu…cu iaurt! Cremoasa si lejera…… merita preparata in casa 🙂

Inghetata cremoasa de ciocolata

Ingrediente

  • 100 gr unt 85 %( de calitate)400 gr iaurt grecesc( 10 %)100 ml frisca lichida( Hulala)200 gr ciocolata cu lapte( eu am pus Milka)5 linguri zahar brun ( sau miere)3 linguri cacaovanilie300 ml frisca lichidafulgi de ciocolata pentru decorfrunzulite de menta proaspata

Mod de preparare

  • Un deliciu…cu iaurt! Cremoasa si lejera…… merita preparata in casa 🙂

Share