Diverse

Iepure inabusit cu usturoi

se pune iepurele sa se rumeneasca in ulei incins intr-un tuci sau o cratita cu fund gros.se stinge cu supa de legume si se lasa pe foc mic acoperit cu un capac pana se patrunde bine.usturoiul se curata,se zdrobeste si se freaca cu sare apoi se adauga peste iepure impreuna cu cimbrul si piper dupa gust.se lasa pe foc inca 10 minute apoi se serveste presarat cu chilli,alaturi de mamaliguta si muratu

Iepure inabusit cu usturoi

Ingrediente

  • 1 iepure(care a stat minim 48 ore la marinat in vin rosu demisec,cu felii de morcov,ceapa,usturoi,dafin,boabe de piper si mustar) 2 capatani de usturoi 2-3 linguri ulei de masline 500ml supa de legume 1 crenguta de cimbru sare piper chilli maruntit(uscat)

Mod de preparare

  • se pune iepurele sa se rumeneasca in ulei incins intr-un tuci sau o cratita cu fund gros.se stinge cu supa de legume si se lasa pe foc mic acoperit cu un capac pana se patrunde bine.usturoiul se curata,se zdrobeste si se freaca cu sare apoi se adauga peste iepure impreuna cu cimbrul si piper dupa gust.se lasa pe foc inca 10 minute apoi se serveste presarat cu chilli,alaturi de mamaliguta si muraturi.pofta mare!

Share