Party

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati

De obicei fac mancarea de fasole fara carne, dar pentru ca am nimerit niste afumatura mai grasa si am avut cativa cabanosi, am zis ca le pastrez pentru asa ceva. A iesit o mancarica delicioasa.

Se spala fasolea in mai multe ape, apoi se lasa la hidratat in apa (aproximativ 800 ml) peste noapte.. A doua zi, se pune fasolea la fiert intr-o oala cu un litru de apa. Dupa ce am luat spuma, se schimba apa cu alta apa proaspata, dar calda, nu rece.. Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga morcovul si radacina de patrunjel date prin razatoare, ceapa taiata marunt, ardeiul gras taiat cat mai

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati


Portii

8

portii


Timp preparare

405

minute


Timp gatire

405

minute

Ingrediente

  • 200 gr afumatura

  • 2 buc carnati cabanos

  • 500 gr fasole boabe

  • 3 l apa

  • dupa gust sare

  • 1 buc morcov

  • 1 buc ceapa alba

  • 1 buc ardei gras

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 3 frunze dafin

  • 2 buc rosie

  • 2 linguri bulion

  • dupa gust marar

  • dupa gust patrunjel

  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

  • Se spala fasolea in mai multe ape, apoi se lasa la hidratat in apa (aproximativ 800 ml) peste noapte.
  • A doua zi, se pune fasolea la fiert intr-o oala cu un litru de apa. Dupa ce am luat spuma, se schimba apa cu alta apa proaspata, dar calda, nu rece.
  • Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga morcovul si radacina de patrunjel date prin razatoare, ceapa taiata marunt, ardeiul gras taiat cat mai mic si sare dupa gust. Mai apoi se adauga si rosiile (eu am avut rosii de gradina) date pe razatoare.
  • Separat, se rumenesc un pic, intr-o tigaie cu putin ulei incins, afumatura de casa taiata bucatele si cabanosii taiati rondele, care se pun apoi cu tot cu grasimea lasata in mancarea de fasole.
  • Se mai lasa sa fiarba un pic, se aromatizeaza cu foi de dafin, apoi se adauga si bulionul desfacut in putina apa (o ceasca). Se mai lasa 5 minute, apoi se ia de pe foc si se decoreaza cu verdeturi proaspete tocate marunt.

Share