Aperitive / Garnituri

Humus reteta libaneza

Humus reteta de inspiratie libaneza

Humus reteta

Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert nautul.

Dupa ce s-a fiert, il curatam de coji (dureaza o ora doua …dar e mai bun asa), il trecem printr o sita sau il mixam cu ajutorul robotului de bucatarie. Adaugam apoi in pasta de naut:

Humus reteta libaneza


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Humus reteta

  • 500 g naut

  • o lamaie

  • 4 catei de usturoi

  • o legatura de patrunjel

  • un praf de boia dulce

  • 3 linguri de pasta de susan

  • ulei de masline

  • sare, piper

Mod de preparare

  • Humus reteta

    Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert nautul.

    Dupa ce s-a fiert, il curatam de coji (dureaza o ora doua …dar e mai bun asa), il trecem printr o sita sau il mixam cu ajutorul robotului de bucatarie. Adaugam apoi in pasta de naut: usturoiul zdrobit, pasta de susan, apa in care s a fiert si cateva linguri cu ulei de masline. Condimenteaza cu sare, piper, un praf de boia si zeama de lamaie, dupa gust. Noi l am servit alaturi de o salata de patrunjel cu rosii (aproximativ cu salata lor – tabbouleh) si lipie libaneza.

Share