Vegetariana

Hribi la ceaun cu unt si usturoi

Buni vara, proaspeti, din padure, buni si iarna de la congelator, buni de fapt oricand. Sunt atat de versatili incat retetele sunt numeroase. Daca ati avut sansa de a avea pe mana un cos de hribi, va sugerez sa incercati varianta la ceaun. Daca aveti putini, merg mai bine fripti, prajiti, facuti sos etc.

Va trebuie hribi (macar un kilogram) taiati felii de cativa mm, sare, mult piper, jumatate de pachet de unt, jumatate de litru de ulei si 3-4 capatani (nu catei!) de usturoi stors si paine prajita. Incingeti uleiul in ceaun, adaugati hribii taiati felii si amestecati usor din cand in cand (fara sa ii faceti “pilaf”) ca sa nu se arda.. Dupa vreo 15 minute, asezonati cu sare si piper. Mai amestecati

Hribi la ceaun cu unt si usturoi


Portii

6

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 kg hribi

  • dupa gust sare

  • 100 gr unt

  • 500 ml ulei

  • 20 catei usturoi

  • dupa gust piper

  • dupa gust paine prajita

Mod de preparare

  • Va trebuie hribi (macar un kilogram) taiati felii de cativa mm, sare, mult piper, jumatate de pachet de unt, jumatate de litru de ulei si 3-4 capatani (nu catei!) de usturoi stors si paine prajita. Incingeti uleiul in ceaun, adaugati hribii taiati felii si amestecati usor din cand in cand (fara sa ii faceti “pilaf”) ca sa nu se arda.
  • Dupa vreo 15 minute, asezonati cu sare si piper. Mai amestecati putin, adaugati untul si usturoiul pisat si luati de pe foc. Amestecati, lasati 10 minute sa se odihneasca si mancati cu paine prajita.

Share