Europeana

Hot cross buns

Hot cross buns sunt chifle dulci, aromate cu scortisoara, cuisoare, nucsoara si umplute cu fructe uscate.

In bolul mixerului, combinam 3.75 cani de faina tip 650 cu zaharul, sarea, drojdia, coaja rasa de lamaie, scortisoara, nucsoara si cuisoarele. Adaugam laptele caldut, uleiul si ouale. Framantam timp de 6-8 minute, pana cand aluatul devine elastic si omogen. Adaugam stafidele, coaja de portocala si omogenizam. Lasam alutul la dospit timp de 1.30-2 ore, pana isi dubleaza volumul.. Impartim aluatul i

Hot cross buns


Portii

12

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 4 cani faina

  • 175 ml lapte

  • 10 gr drojdie uscata

  • 0.3 cana zahar alb

  • 3 buc ou

  • 85 ml ulei vegetal

  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

  • 0.75 lingurita sare

  • 0.5 lingurita scortisoara macinata

  • 0.25 lingurita nucsoara macinata

  • praf de cuisoare macinate

  • 0.3 cana stafide brune

  • 0.25 cana coaja de portocala confiata

  • 1 lingura gem de caise

  • 1 lingura lichior de portocale

  • 70 gr apa

Mod de preparare

  • In bolul mixerului, combinam 3.75 cani de faina tip 650 cu zaharul, sarea, drojdia, coaja rasa de lamaie, scortisoara, nucsoara si cuisoarele. Adaugam laptele caldut, uleiul si ouale. Framantam timp de 6-8 minute, pana cand aluatul devine elastic si omogen. Adaugam stafidele, coaja de portocala si omogenizam. Lasam alutul la dospit timp de 1.30-2 ore, pana isi dubleaza volumul.
  • Impartim aluatul in 12 bucati, le dam forma de bila si le transferam pe tava tapetata cu hartie de copt.
  • Intre timp, amestecam restul de faina cu apa si transferam pasta obtinuta intr-o punga de ornare cu un varf subtire.
  • Incalzim cuptorul la 180°C. Inainte de a introduce chiflele in cuptor, trasam cu pasta din faina si apa cate o cruce pe fiecare chifla.
  • Coacem chiflele timp de 20-25 de minute, pana cand sunt frumos rumenite.
  • Incalzim gemul de caise, impreuna cu lichorul de portocale, si il trecem printr-o sita fina.
  • Scoatem chiflele din cuptor si le pensulam cu glazura de caise.

Share