Romaneasca

Gulii umplute

O reteta delicioasa, foarte gustoasa si extrem de sanatoasa pentru cei care au probleme cu stomacul, pentru ca nu are grasime si doar se fierbe, nu se prajeste. Gulia inmagazineaza atat de multe substante nutritive, incat poate intra in categoria superalimentelor de vara. Pacat ca si-a pierdut pe nedrept din popularitate. Gulia contine zero grasimi si este ideala pentru persoanele care tin cura de slabire, fiindca are calorii „negative“, adica aduce in corp numai 4 calorii pe felie, dar stimuleaza arderile in organism si, deci, ajuta la slabit. E o adevarata bucurie sa le mananci.

Curatam guliile si, cu ajutorul unei lingurite, scoatem miezul lor, astfel incat marginile guliilor sa fie cat mai subtiri. Pastram si miezul scobit. Ceapa o curatam, o taiem in felii subtiri si o tragem putin la tigaie, apoi o amestecam cu carnea tocata si orezul bine spalat. Condimentam si adaugam jumatate de legatura de marar verde tocat. Umplem guliile cu aceasta compozitie si, intr-un vas non

Gulii umplute


Portii

6

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 6 buc gulie

  • 500 gr carne tocata

  • 70 gr orez

  • 2 buc ceapa verde

  • 500 gr iaurt

  • 1 legatura marar proaspat tocat

  • 400 ml supa de legume

  • 6 linguri smantana

  • 5 crengute de patrunjel proaspat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Curatam guliile si, cu ajutorul unei lingurite, scoatem miezul lor, astfel incat marginile guliilor sa fie cat mai subtiri. Pastram si miezul scobit. Ceapa o curatam, o taiem in felii subtiri si o tragem putin la tigaie, apoi o amestecam cu carnea tocata si orezul bine spalat. Condimentam si adaugam jumatate de legatura de marar verde tocat. Umplem guliile cu aceasta compozitie si, intr-un vas nonaderent, asezam miezul de gulii, adaugand apoi guliile umplute.
  • Printre gulii mai punem miez si frunze de gulii (optional), pentru aspect. Presaram marar verde deasupra. Turnam supa de legume, pana sa acopere 3/4 din gulii si le lasam sa fiarba acoperit, la foc mic, pana sunt fierte guliile si carnea.
  • Cand toate sunt fierte, adaugam iaurtul amestecat bine cu o lingura si lasam sa mai dea doar intr-un clocot; mancarea este gata. Presaram putin patrunjel verde deasupra.

Share