Diverse

Gulii umplute

Curatam guliile si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul lor, astfel incat marginile guliilor sa fie cat mai subtiri. Pastram si miezul scobit.Ceapa o curatam o taiem felii subtiri si o tragem putin la tigaie, apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul bine spalat. Condimentam si adaugam 1/2 legatura de marar verde tocat.Umplem guliile cu aceasta compozitie si intr-un vas nonaderent punem miezu

Gulii umplute

Ingrediente

  • 5-6 gulii500 g carne de curcan, pasare, vita sau amestecate50 g orez2 buc ceapa verde4-500 ml iaurt 0,1% grasimesarepiper1 leg. marar verde tocatsmantana ( optional)patrunjel verde

Mod de preparare

  • Curatam guliile si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul lor, astfel incat marginile guliilor sa fie cat mai subtiri. Pastram si miezul scobit.Ceapa o curatam o taiem felii subtiri si o tragem putin la tigaie, apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul bine spalat. Condimentam si adaugam 1/2 legatura de marar verde tocat.Umplem guliile cu aceasta compozitie si intr-un vas nonaderent punem miezul de gulii, asezand apoi guliile umplute. Printre gulii mai punem miez si frunze de salata sau gulii ( optional) pentru aspect.Presaram marar verde deasupra.Turnam apa sau supa de legume pina sa acopere 3/4 din gulii si le lasam sa fiarba acoperit la foc mic pina sunt fierte guliile si carnea.Cand toate sunt fierte, adaugam iaurtul si lasam sa mai dea doar un clocot si mancarea este gata. Presaram putin patrunjel verde deasupra si putem servi guliile impreuna cu miezul guliilor si cu putina smantana, cine doreste.Pofta mare sa aveti si sper sa va placa reteta mea, care este pur romaneasca.http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/gulii-umplute.html

Share