Diverse

Gulas unguresc

Incepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald.In grasimea ramasa, calim ceapa, pe care am tocat-o in bucati mari; dupa ce se inmoaie ceapa, adaugam morcovul rondele grosute, iar la final ardeiul cuburi. Calim putin, adaugam carnea, punem apa sau supa de vita cat sa acopere carnea, adaugam mirodeniile si lasam sa fiarba sub capac pana se patrunde carnea. Acum e timpul sa punem cartofii taiati cuburi mari; mai punem putin apa si lasam pe foc cana se patrund si incep sa se sfarame putin. Astfel sosul se ingroasa si capata consistenta.La final presaram patrunjelul tocat si servim cu placere.

daca va place picant, puneti ceva mai multa paprica iute sau chiar pasta de ardei iute.

O mancarica gustoasa care s-a potrivit excelent cu vremea rece de afara.

Gulas unguresc

Ingrediente

  • 700 g fleica de porc 700 g carne de vitel (de pe un rasol am scos-o eu) 5 cepe mari 3 ardei capia mari 3 morcovi 5 cartofi potriviti 4-5 linguri ulei sare piper boia dulce afumata 1/2 lingurita 2 lingurite chimen cimbru 1 lingurita paprica iute un varf de lingurita patrunjel verde 1 legatura apa sau supa cat sa acopere carnea 3-4 cuburi concentrate de vita

Mod de preparare

  • O mancarica gustoasa care s-a potrivit excelent cu vremea rece de afara.

Share